Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Τηλεδιάσκεψη της Περιφέρειας Αττικής ► Σχέδιο Νόμου αναφορικά με τα ζώα συντροφιάς !!!

Η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε τηλεδιάσκεψη, την 20η Μαρτίου 2021, ημέρα Σάββατο
για να δοθεί η δυνατότατα σε φιλοζωικά Σωματεία, Οργανώσεις και Μ.Κ.Ο.,  ώστε να διατυπώσουν τις απόψεις και θέσεις τους για την καλύτερη κατάρτιση του Νέου Νομοσχεδίου που αφορά την διαχείριση των ζώων συντροφιάς.

Η τηλεδιάσκεψη είχε συνολική διάρκεια 4ων ωρών,  με περιορισμένο χρόνο των συνομιλητών όπως ήταν φυσικό, ώστε να μπορέσουν να ακουστούν οι περισσότερες θέσεις των συμμετεχόντων σε αυτήν.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη, αφού την παρακολούθησαν περί τα 150 άτομα, ενώ οι συντονιστές της τηλεδιάσκεψης προσπάθησαν να δώσουν βήμα σε όσους περισσότερους ομιλητές επέτρεπε ο χρόνος. 

Μεταξύ των ομιλητών που έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη αναφορικά με το Σχέδιο Νόμου που αφορά τα ζώα συντροφιάς, ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις, χωρίς να υπάρχει διάθεση να υποβαθμιστεί κάθε άλλη τοποθέτηση ή παρέμβαση, που λίγο ή πολύ συμφωνούν με τις προτάσεις ή επισημάνσεις των πάρα κάτω.



Της Πρόεδρου Ευρωπαίων Δημοσιογράφων,  κ. Τσαουσίδου,
η οποία τοποθετήθηκε, λέγοντας ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε Πανευρωπαϊκό σχέδιο δράσης με αυστηρές κυρώσεις για την υποχρεωτική καταχώριση των ζώων, με στόχο να περιοριστεί το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς.. 
επισημαίνοντας την ύπαρξή του και χαρακτηρίζοντας αυτή, ως εύκολη πηγή κέρδους για πάρα πολλούς, η οποία και θα πρέπει να σταματήσει.. όπως  όλοι γνωρίζουμε.
Την ύπαρξη διαβατηρίου, ώστε τα κατοικίδια να ταξιδεύουν με τους κηδεμόνες τους..
Εν συνεχεία, τοποθετήθηκε στην υπάρξει επαρκών νόμων, αλλά στην έλλειψη επιβολής και τήρησης των νόμων.
Επίσης αναφορά έκανε για την επιτυχημένη επίλυση προβλημάτων των αδέσποτων ζώων, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με την συμβολή των δήμων και την σωστή διαχείριση τους,
όπου και στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν και να συνεχίσουν να έχουν, δήμοι και Περιφέρειες για την ευζωία και τον έλεγχο των αδέσποτων ζώων.  

Τοποθετήθηκε για τους κανόνες και το σύστημα που υπάρχει για τους εκτροφείς των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών και την διαχείριση των ζώων όπου θα μπορούσε να δανειστεί και να εφαρμόσει η Ελλάδα και κλείνοντας προέτρεψε τους φιλόζωους στην υιοθέτηση και δωρεάν απόκτηση αδέσποτών ζώων από καταφύγια, παρά στην αγορά τους, τονίζοντας την σημαντικότερη προσφορά τους με αυτόν τον τρόπο στα ζώα και σεβόμενοι αυτά τα ζώα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.    

Του Δημήτρη Καρακώστα, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,

συμφωνώντας ότι νομοθεσία υπάρχει και είναι αρκούντος αυστηρή και κατανοητή.. εκτός αν μιλάμε για ανικανότητα της  Πολιτεία (ελεγκτικών  μηχανισμών) εν γένει οι αρμόδιοι φορείς και Πολίτες, δεν σέβονται και  υπηρετούν σωστά τον Νόμο, ενώ επιλέχθηκαν,  ή διορίστηκαν, η κλήθηκαν  να το υπηρετούν.. αυτό είναι πολιτική ευθύνη.
Δημιουργούνται, τα εύλογα ερωτήματα : Σε τι συνίσταται λοιπόν η διάσπαση των αρμοδιοτήτων στα Υπουργία, όταν η βάση δεδομένων υπάρχει στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα εξελίσσεται πολύ καλά, υπάρχει και στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη – Αστυνομία και αν χρειάζεται να την πάρει και η Περιφέρεια και φυσικά και οι δήμοι.  
Αλλά δεν μπορούν να την έχουν όλοι.. ας προσέξουμε λίγο τις βάσεις δεδομένων. 
Πως μεταφέρεται και στο Υπ. Ψηφιακής Πολιτικής ?
Η αρμοδιότητα στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει, καθώς αρμοδιότητες υπάρχουν και στις Περιφέρειες, όπως και στους δήμους.. γιατί θα πρέπει να πάνε στο Υπ. Εσωτερικών ?  
Προς τι και γιατί ?  Βόλτα θα κάνουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά !
Τι επιτελικό κράτος δημιουργείται, με αυτή την διάσπαση ?  
Επίσης, τοποθετήθηκε και στα λεγόμενα της Δημοσιογράφου, κ. Σταματάκου, 
ως προς την διατύπωσή της για τους Υπουργούς συντάκτες του Νομοσχεδίου, λέγοντας, ότι 
βεβαίως ο Υπουργός τα εντέλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες και εκείνες ασχολούνται με την σύνταξή τους, συμπληρώνοντας, ότι το Υπ. Εσωτερικών, ως αναρμόδιο, ουδέποτε οι υπηρεσίες του ασχοληθήκαν με το νομοσχέδιο αυτό. 
Από που λοιπόν έρχεται αυτό το νομοσχέδιο και σε τι αποσκοπεί ?

Τόνισε, δε και θα ήθελε να είναι σαφείς, ότι από το Υπ. Εσωτερικών και όχι από Υπ. Ανάπτυξης & Τροφίμων, γίνονται προσπάθειες, να κατοχυρωθούν «υιοθεσίες» επί το όνομα, αλλά εμπορία επί της ουσίας.. γιατί αυτά γίνονται και έχουν συλληφθεί σε τελωνεία, ενώ έχουν καταγγελθεί παράνομες εμπορίες στις αρμόδιες υπηρεσίες..
Αυτά τα γνωρίζουν οι φιλόζωοι και είναι υπαρκτά φαινόμενα..
Αν θέλουμε να περιφρουρήσουμε την ευζωία των ζώων, καλά κάνουμε, αν θέλουμε να περάσουμε από την πίσω πόρτα την εμπορευματοποίηση των ζώων, κακώς κάνουμε.
Έκλισε λέγοντας, ότι χρειάζεται ευρεία διαβούλευση κι όχι να παίζουμε προς άγρα ψήφων, ερχόμενη η όποια κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την ευαισθησία των ανθρώπων για τα ζώα συντροφιάς.

Τον Γιάννη Χαραλαμπάκη, εκπρόσωπος του Μερα25,

όπου στάθηκε στην βαρύτητα και σημασία που θα πρέπει να δοθεί στην υγεία των ζώων ως υπέρτατο αγαθό, όπως είναι και για τον άνθρωπο, ενώ συμφώνησε με των περισσοτέρων τις τοποθετήσεις.

Τον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, Πρόεδρο της ΠΕΣΥΔΑΠ και του ΔΙΚΕΠΑΖ,
Δείτε την τοποθέτηση του «Γρηγόρης Γουρδομιχάλης»    

Στην Τηλεδιάσκεψη κλήθηκε και η κ. Αναστασία Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας – ΠΦΠΟ,  η οποία επέλεξε να αποχωρίσει διότι όπως αναφέρει την επομένη ημέρα στο επίσημο Δελτίο Τύπου, μεταξύ άλλων, 

«..η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνοντας την χθεσινή Ημερίδα εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς και καλώντας σε αυτή ομάδες και κατηγορίες που δεν έχουν σχέση με την προστασία των ζώων αλλά με την στυγνή εκμετάλλευσή τους, τους νομιμοποίησε ως προστάτες τους γεγονός που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.
Η παρουσία δε κυκλωμάτων που αυτοαποκαλούνται “φιλόζωοι” και είναι καθημερινοί υβριστές – με όρους που ξεπερνούν κάθε ηθικό φραγμό και αναστολή με εκφρασμένες φασιστικές απόψεις..  κρύβουν στην πραγματικότητα οικονομικά συμφέροντα μας οδήγησε στην απόφαση να αποχωρήσουμε από την Ημερίδα μη θέλοντας με την παρουσία μας να τους νομιμοποιήσουμε.
Αυτοί όλοι είναι φυσικό να το πολεμούν γιατί θα χάσουν εκατομμύρια ευρώ μαύρο ζεστό χρήμα

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της ΠΦΠΟ, όπως ακριβώς αναρτήθηκε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ωστόσο, η Πρόεδρος της ΠΦΠΟ, Νατάσα Μπομπολάκη, έδωσε Τηλε-συνέντευξη Τύπου, 
την Παρασκευή,  2 Απριλίου 2021 και ώρα 14:00  όπου προσκλήθηκα, ενώ 
μετά από ερώτηση μου, έδωσε τα ονόματα των φιλοζωικών Σωματείων, Ομοσπονδιών, ΜΚΟ.. που φωτογραφίζει στο Δελτίο Τύπου.

Δείτε ποιους κατονομάζει απερίφραστα σε βίντεο

Επίσης ανέπτυξε τις απόψεις της ΠΦΠΟ, η οποίες συντάσσονται με το επίμαχο Σχέδιο Νόμου.


Φαίνεται πως ο Πρόεδρος του ΔΙΚΕΠΑΖ , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης,
όταν μιλάει για φωτογραφικό άρθρο, του Νομοσχεδίου, σαν να είχε δίκιο !
Δείτε σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση




Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος