Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ποια φρούτα περιέχουν τον αργό... θάνατο και ποια όχι !





Από τα φυτοφάρμακα που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες με αποτέλεσμα την
αργή και σταθερή δηλητηρίαση του οργανισμού μας προκαλώντας καρκίνο !

Για 10η συνεχή χρονιά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας (EWG) έχει κυκλοφορήσει κατάλογο...
με τα πιο μολυσμένα από φυτοφάρμακα προϊόντα.
Ξεκινώντας με τις υψηλότερες ποσότητες σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων, η λίστα περιλαμβάνει:

Φράουλες
Σπανάκι
Νεκταρίνια
Μήλα
Ροδάκινα
Σέλινο
Σταφύλια
Αχλάδια
Κεράσια
Ντομάτες
Γλυκές πιπεριές
Πατάτες

Οι φράουλες παρέμειναν στην κορυφή της λίστας με τουλάχιστον 20 φυτοφάρμακα, ενώ το σπανάκι κατέκτησε τη δεύτερη θέση με διπλάσιο αριθμό υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων κατά βάρος από οποιαδήποτε άλλη καλλιέργεια.

Τα προϊόντα που έχουν σχετικά λιγότερα 

φυτοφάρμακα και χαμηλότερες συγκεντρώσεις

υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων κατατάσσονται 

στη λίστα με τα «15 πιο καθαρά».

Αυτός ο κατάλογος περιλαμβάνει με τη σειρά:


Γλυκό καλαμπόκι

Αβοκάντο

Ανανά

Λάχανο

Κρεμμύδια

Κατεψυγμένο αρακά

Παπάγια

Σπαράγγια

Μάνγκο

Μελιτζάνα

Πεπόνι

Ακτινίδια

Κουνουπίδι

Γκρέιπφρουτ

Μόνο το 1% των δειγμάτων έδειξε ανιχνεύσιμα

φυτοφάρμακα στο αβοκάντο και το γλυκό 

καλαμπόκι που κρίθηκαν ως τα πιο καθαρά.

Πάνω από το 80% του ανανά, της παπάγιας, των 

σπαραγγιών, των κρεμμυδιών και του λάχανου, που 

περιλήφθηκαν στο δείγμα δεν έδειξαν υπολείμματα 

φυτοφαρμάκων.


Πηγή :