Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ζώα εναντίον Ζώων & Δίποδα εναντίων Τετράποδων !



Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί μου αναγνώστες,
από χρόνια παρακολουθούμε όλοι μας μια οργανωμένη εκμετάλλευση σε βαθμό εξόντωσης των φίλων και μη τετράποδων ζώων από τον πόλεμο τον δίποδων ζώων.

Η διάθεση μου γι’ αυτό το άρθρο, καθώς και των υπολοίπων, που σίγουρα θα ακολουθήσουν, δεν είναι καθόλου φιλοζωική, αλλά πηγάζει από το ένστικτο και το συναίσθημα της δικαιοσύνης που έχω απέναντι σε καταστάσεις, πράγματα και αδύναμες ομάδες ανθρώπων  που βάλλονται ή ταλαιπωρούνται από άλλους, λόγω ελληνικής νοοτροπίας και αναλγησίας.  

Θα ασχοληθώ από μια σειρά άρθρων που αφορούν  τα φιλοζωικά σωματεία. 
Θα απαντήσουν ειδικοί επιστήμονες και άνθρωποι που ασχολούνται επί σειρά ετών σε καυτά ερωτήματα για να φωτίσουν σκοτεινές πτυχές, αλλά και να μας διαπαιδαγωγήσουν στον θέμα της φιλοζωίας, όπως :
Ποιος είναι ο ρόλος των φιλοζωικών σωματείων και συλλόγων απέναντι στα αδέσποτα ζώα,
Μήπως πίσω από αυτές κρύβεται χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ  ;
Ποια είναι η σχέση τους με τις φαρμακευτικές εταιρείες, που χρησιμοποιούν για πειραματόζωα τα τετράποδα ζώα  ;
Αυτά είναι κάποια θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά καιρούς για να ξετυλίξουμε το κουβάρι, της παρανομίας, του μαύρου χρήματος και της κακοποίησης των τετράποδων ζώων.

Επίσης μου χαλάει την αισθητική μου και τον πολιτισμό μου, την πολιτισμική μου κληρονομιά περί δημοκρατικών δικαιωμάτων, δικαίου αισθήματος και ατομικών ελευθερίων, που άλλωστε σήμερα επιβάλλουν και οι νόμοι του κράτους για όλα τα ζώα της φύσης, είτε ήρεμα, είτε άγρια.

Αργά και σταθερά πήραμε τις αποφάσεις ως πολιτεία να νομοθετήσουμε και γι’ αυτά τα έρημα ζώα κάποιους νόμους, με σκοπό να επιδείξουμε τον πολιτισμό μας και την ικανότητα ότι μπορούμε να ξεχωρίζουμε απ’ αυτά έχοντας τον ¨νου¨ την λογική και είμαστε ανώτερα ζώα από αυτά, όχι στην μυϊκή δύναμη, ούτε στο ένστικτο, αλλά στον Σεβασμό απέναντί τους και την εκτίμηση στον Δημιουργό του σύμπαντος, τον Θεό !

Δεν έχουν όμως κάποιοι τον Θεό τους !
Αποδεικνύεται από την συμπεριφορά της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα τετράποδα ζώα, να μην υπάρχει αληθινή φιλοζωική διάθεση, αλλά εκμετάλλευση του χειρίστου είδους.

Διαπιστώνουμε ένα μοντέλο φιλοζωικής διάθεσης, που ξεκινά εδώ και δεκαετίες, από την εύρωστη κοινωνική τάξη και στην πορεία των ετών, με την συνεχή οικονομική ανάπτυξη επικρατεί ως ¨μόδα¨  
Μια μόδα που ακολουθείται ολοένα και από περισσότερους.
Να είναι ράτσας  !  BMW – Mercedes,  Louis Vuitton – Burberry κλ..
Και σίγουρα δεν θα ήταν κακή, καθόλου κακή μια συνήθεια τέτοια, αν είχε και το σωστό υπόβαθρο και γνώση, όπως όλα..
Αντιθέτως, θα έλεγε κάποιος ότι είναι η ποιο υγιής ¨μόδα¨ και συνήθεια που θα μπορούσε να αποκτήσει άνθρωπος !
Ίσως να κατάφερνε να ξεπεράσει πολλά κόμπλεξ κατωτερότητας,  κακές συνήθειες και κακίες απέναντι των  συνανθρώπων του,  η κοινωνία !

Μα οι λόγοι ήταν φθηνοί, ταξικής μορφής από την μία και παιδιών, γονέων που απλά ζητούσαν ένα ζωντανό παιγνίδι να παίξουν και μετά το πετούσαν γιατί το βαρέθηκαν.

Η συντροφικότητα όμως των μικρών κατοικίδιων φίλων,  δεν εκτιμήθηκε τόσο, όσο θα έπρεπε και κατέληξαν στους δρόμους και τα πεζοδρόμια !
Ανυπεράσπιστα και ανήμπορα να υπερασπίσουν τους εαυτούς των !

Σε δρόμους και πεζοδρόμια που καλά – καλά δεν μπορούν να φιλοξενήσουν ανθρώπους, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, παιδιά και γονείς, που χρειάζονται ασφαλή μετακίνηση.
Ένας συνεχής πόλεμος στις πόλεις μας,  με πολλές παγίδες που στήνουν οι άνθρωποι μεταξύ τους.
Πόλεμος με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις διαβάσεις, στα πεζοδρόμια, να μην χωράνε όλοι μαζί, πεζοί άνθρωποι, σκουπίδια, αναπηρικά αμαξίδια και να έχουμε και τα ζώα ! ΈλεοΣ !!!  
         

✔ Θα πρέπει να είναι τσιπαρισμένα και φυσικά να έχουν βιβλιάριο.
✔ Δεν θα πρέπει να βρίσκονται συνεχώς κλεισμένα σε χώρους κοινόχρηστους, εξωτερικούς ή εσωτερικούς, χωρίς την κατάλληλη φροντίδα από τους ιδιόκτητες τους.
✔ Δεν θα πρέπει να είναι συνεχώς δεμένα με αλυσίδα.
Είναι μερικές από τις διατάξεις του νόμου που επιβάλλουν πρόστιμα, αν κάποιος ιδιοκτήτης δεν συμμορφώνεται με αυτές και δεν ενδιαφέρεται για την καλοζωία του ζώου. Δηλαδή τα Αυτονόητα, αν θέλεις να λέγεσαι φίλος και σύντροφος του ζώου !!!


✔ Μόνο που στην περίπτωση του ιδιοκτήτη, υπεύθυνη είναι η Πολιτεία, δηλαδή η Περιφέρεια και Δήμος που βρίσκεται το αδέσποτο.

✔ Εδώ εισέρχεται και το κάθε φιλοζωικό σωματείο, που μπορεί να πάρει ένα αδέσποτο και να το φιλοξενήσει.
Να το φιλοξενήσει όμως και να το περιθάλπει !
Όχι να το κακοποιήσει..  να το τραμπουκίζει.. ή φυλακίζει..
✔ Εδώ τα πράγματα θα πρέπει να είναι περισσότερο αυστηρά και ανελαστικά, διότι μιλάμε για άτομα που γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα, την σημασία και τις ανάγκες του τετράποδου ζώου  !

☛ Κι ενώ έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει, παρατηρείται το φαινόμενο πολλές φορές να συμβαίνουν τα χειρότερα..
✔ Στον βωμό του χρήματος, ναι όπως το ακούτε και κάτω από την μπούρκα ενός φιλοζωικού σωματείου λειτουργεί και συγκαλύπτεται μια σειρά παρανομιών και κακοποίησης ζώων, ενώ παράλληλα χρηματοδοτείται ποικιλοτρόπως !
✔ Πολλές φορές σ’ αυτή την αλυσίδα εμπλέκονται κτηνίατροι, ενώ τα στραβά μάτια κάνουν οι Δημοτικές Αρχές, ενώ είναι ενήμερες, για ψηφοθηρικούς λόγους.  

☛ Γι’ αυτά τα Δίποδα Ζώα μιλούμε.. που έχουν το θράσος, όχι μόνο να βγάζουν γλώσσα, αλλά και να απειλούν, χωρίς να καταλαβαίνουν, ότι υπάρχουν κάποιοι.. σε κάποιες θέσεις που δεν καταλαβαίνουν τίποτα !
Δεν είναι όλοι ίδιοι, μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο, όταν απειλούνται να νοιώθουν ότι κάνουν καλά την δουλειά τους και νοιώθουν ¨πιο Άνθρωποι¨    

Θα πρέπει να επισημάνω και να τονίσω, ότι δεν μιλάμε για όλα τα σωματεία ή φορείς που ασχολούνται με το φιλοζωικό σκοπό, αλλά για κάποια μερίδα και όχι αμελητέα, αφού ¨ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εκείνοι κρυφό καμάρι ¨!
          
Ενώ από την άλλη, οι μη φιλόζωοι, αποδεικνύεται να έχουν καλύτερη συμπεριφορά απέναντι στα τετράποδα γιατί απλά δεν ασχολούνται μαζί τους και μάλιστα επιθυμούν με το πάρα πάνω να εφαρμόζονται οι νόμοι για να έχουν την ησυχία τους.

Τα άγρια ζώα λειτουργούν με το ένστικτο της επιβίωσης και σκοτώνουν για να φάνε, ενώ σπανίως κανιβαλίζουν.  Ο άνθρωπος όμως είναι το μεγαλύτερο θηρίο όλων γιατί χρησιμοποιεί την λογική του για να σκοτώσει, χωρίς να ικανοποιήσει το αίσθημα της πείνας, αλλά από μίσος, κακία και αλαζονεία, έχοντας την τάση του κανιβαλισμού, δηλαδή την εξόντωση ανθρώπου από άνθρωπο.   

  
Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος