Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Τρομοκρατική ενέργεια η Φονική πυρκαγιά !



Ας θυμηθούμε μερικές τρομοκρατικές ενέργειες και τα θύματά τους.
Μερικές από τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν στην Νίκαια της Γαλλίας, που έγινε στις 14 Ιουλίου 2016, με 85 τουλάχιστον νεκρούς, το Βέλγιο, στο μετρό των  Βρυξελλών,  στις 22 Μαΐου 2016, που μέτρησε 32 νεκρούς, στην καρδιά του Λονδίνου, στις 4 Ιουνίου 2017, μετρώντας 7 νεκρούς, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στην καρδιά του Παρισιού και της Ευρώπης, έχασαν την ζωή τους 130 άτομα και τραυματίστηκαν 99 άτομα.

Κάτι παρεμφερές ήταν και η χθεσινή Πυρκαγιά στην Αττική, στις 23 Ιουλίου 2018.
Γιατί,  αλήθεια μπορούμε να συνδέσουμε με τρομοκρατική ενέργεια και όχι για μια πυρκαγιά, όπως τις άλλες που μέχρι σήμερα έχουμε ζήσει ;

Μιλάμε για μια πυρκαγιά από την μια πλευρά της Αττικής, μέχρι την άλλη.
Θα πρέπει να δούμε ότι δεν υπήρχαν μια η δύο και τρεις εστίες.
Υπήρξαν 14 σημεία εμπρησμού και φυσικά δεν ήταν τυχαία με την επιλογή των εμπρηστών σε κατάλληλες συνθήκες γι’ αυτούς ανέμου των 7b έως 11b.

Εστίες μέσα σε οικισμούς, η φωτιά να περνά από την μια πλευρά της Εθνικής οδού στην άλλη ;
Δεν είναι περίεργο ; Δεν είναι εντυπωσιακό ;   

Καταγράφουμε μέχρι στιγμής 75 νεκρούς και 187 τραυματίες, με πολλούς αγνοούμενους και 10 άτομα που βρίσκονται στην εντατική σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.
Μην μας τρομάζει λοιπόν το νούμερο των νεκρών, αν το δούμε τις επόμενες μέρες να σκαρφαλώνει στον αριθμό των 100 ή και πάνω.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να ξεπεράσουν κάποιοι το ψυχολογικό πρόβλημα του ξεριζωμού.
Να μπορέσουν να διαχειριστούν από την μια στιγμή στην άλλη, ότι βρίσκονται στον δρόμο, αν μάλιστα βρίσκονται σε μια μεγάλη ηλικία.
Έτσι λοιπόν θα πρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος  του Κακού που έχει γίνει και θα συνεχίσει αρκετές ημέρες ακόμη για τον πραγματικό απολογισμό σε αριθμό θυμάτων.

Αν χρειαστεί να μιλήσουμε για τον φυσικό πλούτο που χάσαμε, δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τον αναπληρώσουμε, ούτε μετά από 50 χρόνια !

Η βιοποικιλότητα, οι υπόγειοι υδροφόροι νερού και η προστασία του εδάφους θα είναι αυτό που θα ζήσουμε λίγους μήνες μετά, με τα πρωτοβρόχια και τις πλημμύρες που θα ακολουθήσουν.
Ένα μεγάλο πλούτο του ζωικού βασιλείου που χάσαμε δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκατασταθεί.
Την  αλλαγή του κλίματος την ζούμε καθημερινά, χρόνο με τον χρόνο, ενώ η επιβάρυνση του πλανήτη είναι δεδομένη.  

Η δε αντιπολιτευτική ρητορική γίνεται πολύ  φτηνή, να μιλούν ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα και εξοπλισμός. Ευθύνες 45 χρόνων Κυβέρνησής τους και να μιλούν για ανεπάρκεια χειρισμών, όταν μιλάμε για φυσικά φαινόμενα και εμπρηστικές ενέργειες.


Γράφει ο Αντώνης Λουκόπουλος